Olimpicii români din 2008 au pierdut 1.370.000 de euro cuveniţi, pentru că sumele s-au „prescris”

Premiile de la Jocurile Olimpice din 2008 nu se mai pot acorda. Ministerul Finanţelor nu-şi mai permite să achite restanţele către sportivi.

RomaniaTV.net
05 sept. 2012, 14:32

Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo a fost înştiinţată că sumele s-au prescris, deoarece au trecut deja 4 ani.

Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Finanţelor să suplimenteze bugetul şi să plătească banii restanţi. În total, sportivii ar avea de primit în total aproximativ 300.000 de euro. Banii nu vor mai ajunge însă în conturile celor care au făcut cinste României în 2008, deoarece, reprezentanţii Ministerului spun că este ilegal să le mai acorde după atâta timp.

Cea care şi-a cerut dreptul a fost atleta Constantina Diţă, medaliată cu aur la maratonul olimpic de la Beijing. Aceasta împreună cu antrenorul său, Vali Tomescu, i-au adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta, în care îl roagă pe acesta să rezolve problema premiilor neplătite de CS Dinamo pentru rezultatele pe care le-au obţinut la ediţia JO de acum patru ani.

„Nu este normal ca sportivii să nu fie răsplătiţi imediat după Jocurile Olimpice. În perioada prin care trecem, normal că este foarte greu să faci rost de suma asta, deşi nu este exagerată. Vorbim de nici 300.000 de euro (…) în jur de 27 de sportivi şi tehnicieni”, a declarat la rândul ei Elisabeta Lipă, preşedintele CS Dinamo.