Oficialii Exxon şi Petrom, la Cotroceni. Vezi momentul care l-a făcut pe Băsescu să râdă în hohote

Preşedintele Traian  Băsescu a primit marţi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a companiilor Exxon Mobil International Limited şi OMV-Petrom. Întâlnirea a debutat cu un moment amuzant, acela când şeful statului a trecut pe lângă directorul firmei Exxon fără să-l salute, relatează România TV. 

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 14:30
Oficialii Exxon şi Petrom, la Cotroceni. Vezi momentul care l-a făcut pe Băsescu să râdă în hohote

După ce a trecut val-vârtej pe lângă directorul Exxon, Traian Băsescu s-a întors să îl salute. Şeful statului şi-a explicat gestul prin faptul că prezenţa celor de la Petrom l-au acaparat. 

„Peste tot văd Petrom. Eu când văd Petrom…”, a precizat Băsescu, apoi a râs puternic.

„Sunt bucuros că v-aţi întors. După veştile bune pe care le-am primit anul trecut, acum mă bucur să văd că menţineţi intenţiile privind explorările şi exploatările la Marea Neagră”, le-a spus preşedintele Băsescu membrilor delegaţiei celor două companii, potrivit Mediafax.

El a amintit de vizita sa din luna martie pe nava de foraj marin Deepwater Champion a companiei Exxon Mobil, care a forat pe blocul Neptun de la Marea Neagră.

„Încă mai am echipamentele de la vizita de atunci”, le-a spus Băsescu reprezentanţilor Exxon Mobil – Kevin Biddle, vicepreşedinte responsabil cu explorările şi Jon A.Fischer, manager de ţară pentru România al companiei.

Aceştia i-au spus preşedintelui că au venit la Palatul Cotroceni ca să îl informeze despre „un update” al acestui proiect de explorare şi exploatare la Marea Neagră dezvoltat împreună cu OMV-Petrom.

La întâlnire au fost prezenţi şi oficiali ai OMV-Petrom, CEO Mariana Gheorghe şi Johann Pleininger, membru al board-ului companiei responsabil cu explorările.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că şi premierul Victor Ponta a discutat, marţi, la Palatul Victoria, peste o oră, cu conducerile companiilor Exxon Mobil şi OMV-Petrom.

Potrivit surselor citate, printre subiectele de interes ale întâlnirii erau explorările de gaze ale celor două companii în Marea Neagră sau privatizarea Oltchim. Întâlnirea cu reprezentanţii Exxon Mobil şi OMV-Petrom nu a fost anunţată pe agenda publică a premierului Ponta, iar Guvernul nu a dorit să dea detalii despre discuţii.

Preşedintele Băsescu declara în luna februarie că blocul Neptun în care forează Exxon Mobil şi Petrom este situat pe teritoriul recuperat acum doi ani de la Ucraina, de la sud-est de Insula Şerpilor.

Exxon Mobil Exploration and Production Romania Limited (EEPRL), o filială a companiei Exxon Mobil, împreună cu Petrom, au început în decembrie 2011 forajul de explorare la sonda Domino1, prima sondă de explorare în ape de mare adâncime din sectorul românesc al Mării Negre.