Oficial Ford: Amânarea taxei auto este o decizie pozitivă

Amânarea cu un an a taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 este o decizie 'foarte pozitivă', apreciază directorul executiv al companiei Ford România, Henrik Nenzen.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 10:55
Oficial Ford: Amânarea taxei auto este o decizie pozitivă

‘Am înţeles pe deplin intenţia Ministerului Mediului, care face o treabă foarte bună, dar taxa care a fost propusă era nedreaptă (‘unfair’) pentru cei care deţineau automobile mai vechi de anul 2007′, a declarat luni oficialul Ford.

Pe de altă parte, Nenzen a spus că Ministerul Mediului a lucrat foarte bine, iar programul de înnoire a parcului auto este unul foarte bun, pentru că o maşină veche poluează de cinci ori mai mult decât una nouă. ‘Ministerul Mediului a lucrat foarte bine în 2011 pentru stoparea importurilor de maşini europene rulate foarte vechi’, a mai spus directorul executiv al Ford România.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost amânată cu un an pentru a da răgaz posesorilor să-şi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă de către aceştia.