OFERTĂ ŞOC din partea hotelierilor GRECI. 1 euro cazare pe noapte, cu mic dejun inclus

Marea majoritate a românilor pleacă în vacanţe în străinătate cumpărându-şi cele mai ieftine pachete turistice sau vânând ofertele la promoţie. Astfel, familii modeste ajung să aibă şi 3-4 concedii în străinătate pe an. Ţara unde se găsesc cele mai mici preţuri la cazare este Grecia, respectiv 1 euro cazare pe noapte. Unii hotelieri oferă şi mic dejun în preţ.

31 mai 2013, 05:51
OFERTĂ ŞOC din partea hotelierilor GRECI. 1 euro cazare pe noapte, cu mic dejun inclus

Agenţiile de tursim au oferte pentru luna iunie, în Grecia, în care cazarea costă aproape cât o călătorie în oraş cu autobuzul, respectiv 1 euro pe noapte de persoană. Unii hotelieri oferă chiar şi mic dejun inclus în preţul derizoriu de cazare. Pentru preţul de 1 euro pe noapte turiştii sunt cazaţi în vile sau hoteluri de două stele. Tot ce trebuie să facă turistul este să ajungă la locul concediului şi să se descurce cu mâncarea. Cele mai mici tarife la cazare se regăsesc în Asprovalta, Kefalonia, Skiathos şi Thassos. „Spre exemplu, pentru cazare în Asprovalta, în perioada 12-24 iunie, la Vila Philoxenia de două stele turistul plăteşte doar 1 euro de persoană pe noapte”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Marius Cârlan, directorul agenției de turism Europa Travel.

Cazare cu 1 euro pe noapte şi cu mic dejun

Tariful de 1 euro pe noapte de persoană este valabil și pentru Corfu. „La Hotel Eliana de două stele superior, pentru cazare în perioada 07.06-25.06.2013, se plătește tot un euro pe noapte de persoană, numai că turistul beneficiază în aceşti bani şi de mic dejun”, a mai spus Marius Cârlan.

Și insula Thassos se bucură de promoția „Vacanță la 1 Euro”, la Hotel Olympion de două stele, unde cazarea este, de asemenea, cu mic dejun.

Promoţiile de acest gen sunt motivul pentru care vânzările de pachete turistice au crescut în acest an. „Vânzarile au crescut cu 30% față de acceași perioadă a anului trecut, în special datorită promoțiilor „Plătești unul, merge toată familia” și Vacanța la 1 Euro”, a precizat Marius Cârlan.

Cine cumpără vacanţe ieftine

Cererea pentru vacanţe ieftine vine din partea tuturor categoriilor de clienți, și tineri, și vârstnici, dar în special, de la cei cu venituri mici și medii. „Peste 40% dintre clienții care apelează la agenția Europa Travel călătoresc prin intermediul ofertelor ieftine. Avem turiști fideli care călătoresc nu numai an de an, ci și de câte 2-3 ori pe an cumpărând astfel de pachete”, a amintit reprezentantul Europa Travel.

Vacanţe pe ultima sută de metri

O altă categorie de turişti sunt aceia care pândesc ofertele de ultim moment şi pentru care făcutul bagajelor nu este o mare problemă. „Am lansat Programul Dependent 72 pentru turiștii care sunt gata să își facă bagajele și să plece la drum în 72 de ore. Aceștia pot cumpăra vacanțe în strainatate cu prețuri reduse cu până la 95%”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Marius Berca, director operațiuni Christian Tour.

Cele mai ieftine oferte sunt de un euro de persoană în Halkidiki și 15 euro de persoană în Corfu. „Turiştii beneficiază de aceşti bani de 7 nopți de cazare la vile de 3 stele cu piscină și toate facilitățile, plus transportul cu autocarul” a spus Marius Berca. Pentru turiştii mai cu dare de mână şi care nu vor să călătorească cu autocarul există şi pachete ce au ca mijloc de transport avionul. „Pentru pachetele turistice cu avionul, prețurile pornesc de la 195 euro pentru 7 nopți la un hotel de 3 stele în Creta, all inclusive, plus taxele de aeroport”, a mai spus directorul Christian Tour.

Alte promoţii

„Tot pentru Halkdiki avem oferta „Plăteşti un loc şi merg două persoane”, iar tariful este de numai 144 de euro pentru 7 nopți cazare la hotel de trei stele” a precizat Marius Berca. Pentru familiile cu copil există promoţie adecvată. „Pentru Kos avem promoția „Plătești un loc si merg doi adulți și un copil până la 14 ani”, iar tariful la un hotel de 5 stele este de 349 de euro”, a mai spus Marius Berca, adăugând că 60-70% din turiştii Christian Tour vânează astfel de pachete turistice, reuşind să aibă astfel 3-4 vacanţe pe an.