Observatorii ONU îşi suspendă misiunea în Siria din cauza intensificării violenţelor

Şeful observatorilor ONU în Siria, generalul Robert Mood, a anunţat sâmbătă "suspendarea" misiunii lor în această ţară, din cauza "intensificării violenţelor", relatează AFP.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 13:53
Observatorii ONU îşi suspendă misiunea în Siria din cauza intensificării violenţelor

„Din cauza intensificării violenţei armate în ultimele zece zile (…) şi din cauza riscurilor la care se supune, misiunea observatorilor ONU (UNSMIS) îşi suspendă activităţile. Observatorii vor înceta misiunile de patrulare până la noi ordine”, a anunţat generalul Mood, într-un comunicat. „Activităţile vor fi reluate atunci când situaţia” o va permite, a continuat el.

Un convoi al Naţiunilor Unite a fost ţinta unui atentat cu bombă în sudul Siriei, pe 9 mai. Observatorii ONU au scăpat nevătămaţi, dar mai mulţi militari sirieni au fost răniţi.

În convoi se afla şi generalul Robert Mood, şeful misiunii ONU în Siria. Explozia a avut loc în apropierea oraşului Dara, unul dintre fiefurile mişcării care contestă regimul Bashar Al Assad.

Aproximativ 30 de observatorii internaţionali se află în Siria în cadrul planului comun de pace stabilit de Naţiunile Unite şi de Liga Arabă. Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, a transmis Consiliului de Securitate că acest plan reprezintă ultima şansă de a evita războiul civil în Siria.