Obiceiuri esenţiale care te ajută să te fereşti de cancerul mamar

Pentru a te apăra de cancerul de sân este important să ai grijă la alimentaţie, să eviţi deodorantele cu aluminiu şi să ţii cont de câteva obiceiuri esenţiale.

RomaniaTV.net
04 oct. 2012, 06:33
Obiceiuri esenţiale care te ajută să te fereşti de cancerul mamar

Pe lista tipurilor de cancer care le afectează pe femei, cancerul de col uterin este primul, iar cancerul mamar este situat pe locul doi. Dacă este depistat din timp, cancerul la sân poate fi vindecat în proporţie de 100%, scrie eva.ro.

Pentru a preveni apariţia cancerului mamar este necesar să urmezi câteva obiceiuri esenţiale:

Este bine să mergi la control o dată pe an. Cancerul la sân poate fi tratat dacă este descoperit în prima fază. Specialiştii recomandă să se facă ecografie mamară sau sonoelastografie, iar dacă ai peste 40 de ani, medicul poate să-ţi recomande o mamografie.

Încearcă să limitezi consumul de alcool. Se pare că asocierea între alcool şi cancerul mamar este strâns legată, fiind întâlnită în peste 70% din cazuri de boală.

Menţine o greutate corporală normală. Potrivit unor cercetări, persoanele supraponderale prezintă un risc mai mare de apariţie a cancerui la sân.

Fă sport de 3 ori pe săptămână şi rezultatele nu vor întârzia să apară. Exerciţiile fizice ajută la prevenirea apariţiei cancerului la sân.

Medicii recomandă autopalparea sânilor o dată pe lună. În felul acesta vei depista din timp noduli.

Citeşte şi Analize pe care trebuie să le facă regulat orice femeie