Obama: Comunitatea internaţională nu trebuie să rămână „tăcută” în faţa barbariei din Siria

Comunitatea internaţională nu trebuie să rămână "tăcută" în faţa barbariei din Siria, a afirmat miercuri, la Stockholm, preşedintele SUA Barack Obama, apreciind că legislativul american va autoriza utilizarea forţei în Siria.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 15:12
Obama: Comunitatea internaţională nu trebuie să rămână „tăcută” în faţa barbariei din Siria

Obama a dat asigurări că nu doreşte să se repete erorile din Irak. „Suntem de acord asupra faptului că în faţa unei astfel de barbarii, comunitatea internaţională nu poate fi tăcută”, a declarat Barack Obama, în cursul unei conferinţe de presă comune cu premierul suedez, Fredrik Reinfeldt.

„A nu reacţiona la acest atac nu va face decât să crească riscurile de atacuri suplimentare şi ca alte ţări să utilizeze aceste arme”, a afirmat preşedintele american, referindu-se la atacul cu arme chimice din 21 august, atribuit regimului de la Damasc.

„Nu este în joc credibilitatea mea. Credibilitatea comunităţii internaţionale este în joc, precum şi cea a SUA şi a Congresului”, a subliniat liderul de la Casa Albă, care le-a cerut sâmbătă parlamentarilor americani să dea undă verde pentru utilizarea forţei militare în Siria.

Preşedintele american Barack Obama a ajuns miercuri la Stockholm, în Suedia, prima etapă a unei vizite de trei zile în Europa, unde va încerca să obţină sprijin pentru poziţia sa privind Siria. După ce va părăsi capitala suedeză, Obama se va deplasa la Sankt Petersburg pentru a participa la summitul G20.