Oana Mizil, cercetată penal pentru conflict de interese

Deputatul PSD Oana Mizil, iubita primarului Marian Vanghelie, este cercetată penal pentru conflict de interese. Oana Mizil este anchetată după ce şi-a angajat mama la cabinetul parlamentar. Parchetul general a deschis acest dosar după o sesizare a inspectorilor de Integritate. Deşi, în primă fază, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale, acum Daniel Morar s-a răzgândit şi a infirmat ordonanţa veche.

RomaniaTV.net
14 mart. 2013, 08:33
Oana Mizil, cercetată penal pentru conflict de interese

Potrivit ANI, „Oana NICULESCU-MIZIL ŞTEFĂNESCU TOHME, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă privind angajarea mamei sale, Lidia NICULESCU – MIZIL – ȘTEFĂNESCU, începând cu data de 29.04.2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 București, încălcând, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către Oana NICULESCU-MIZIL ŞTEFĂNESCU TOHME, a infracţiunii de conflict de interese.