O viaţă ca la Paris: Cum să îţi decorezi casa în stil francez FOTO

Stilul francez de amenajare a locuinţei este unul dintre cel mai iubit în întreaga lume, întrucât este plin de culoare, confortabil şi oferă impresia unei vieţi luxoase.

01 mai 2012, 12:59
O viaţă ca la Paris: Cum să îţi decorezi casa în stil francez FOTO

Cine doreşte să îşi amenajeze casa ca în Franţa, trebuie să ştie că unul dintre cele mai importante elemente este tapetul: de la cel foarte simplu, la cel cu modele elaborate şi chiar foarte închis la culoare.

În ceea ce priveşte mobila, nu trebuie să lipsească mesele şi scaunele de tip „boudoir”, extrem de apreciate de franţuzoaice, mai ales în secolul al 19-lea. Căutaţi în magazine mobila vintage, care pare că aparţine trecutului. Puteţi să folosiţi şi mobilă realizată din ratan.

Dacă nu vă place tapetul, designerii ne sfătuiesc ca baza unei case în stil francez să fie neutră, pentru a permite detaliilor şi texturii din cameră să iasă în evidenţă.

Francezii sunt maeştrii în îmbinara vechiului cu noul, şi ştiu pe ce să îşi cheltuiască banii. În plus, nu trebuie să abuzaţi de decoraţiuni, cu cât mai puţine, cu atât mai bine. Camerele nu trebuie să fie încărcate, ci să arate doar lucrurile de care sunteţi ataşaţi, precum câteva cărţi, o vază de flori şi o fotografie.

Ca material, francezii adoră inul. Nu are doar o textură minunată, ci devine din ce în ce mai plăcut pe parcursul timpului, fiind mai moale după fiecare spălare.

Vă lăsăm să vă inspiraţi din următoarele imagini.