O turistă din Ungaria a căzut într-o prăpastie din Munţii Făgăraş

O turistă din Ungaria a căzut, sâmbătă, într-o prăpastie din Munţii Făgăraş, după ce a alunecat, echipe Salvamont îndreptându-se spre locul accidentului, iar potrivit primelor informaţii femeia este conştientă.

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 09:52
O turistă din Ungaria a căzut într-o prăpastie din Munţii Făgăraş

O turistă din Ungaria care făcea parte dintr-un grup mai mare de turişti a alunecat, sâmbătă, într-o prăpastie, în apropiere de Vârful Lăiţel, din Munţii Făgăraş, situat la aproximativ 2.200 metri altitudine.

Turista din Ungaria a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, ea suferind un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic, potrivit Mediafax.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, turista din Ungaria are aproximativ 20 de ani şi a suferit un traumatism cranio-cerebral şi un traumatism toracic, fiind dusă cu un elicopter SMURD la un spitalul din Târgu Mureş.

„A fost evacuată cu elicopterul SMURD, la spitalul din Târgu Mureş, urmând să fie examinată de medicii de acolo. Turista probabil a căzut de pe stânci. Acolo este o zonă foarte dificilă, asigurată cu balustradă de cablu, probabil s-a dezechilibrat şi a căzut. Au intervenit aproximativ zece salvatori de la Salvamont Sibiu şi Argeş şi jandarmi montani”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Adrian David.