O sută de păsări au murit din cauza frigului pe lacurile dintre staţiunile de la malul mării

O sută de păsări au murit din cauza frigului pe lacurile dintre staţiunile de la malul mării. Printre ele, lişiţe, cormorani, lebede sau specii pe cale de dispariţie şi protejate de lege. Majoritatea au fost descoperite pe lacurile din Neptun, dar şi pe lacul din staţiunea Saturn.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 11:19
O sută de păsări au murit din cauza frigului pe lacurile dintre staţiunile de la malul mării

Cele mai multe victime ale frigului sunt lişiţe, în jur de 80. Au murit însă şi mulţi cormorani, dar şi câteva lebede. Unele păsări au rămas înţepenite cu picioarele în gheaţă şi astfel şi-au găsit sfârşitul. Biologii au însă o alta explicaţie.

Slăbite, păsările nu au mai reuşit să iasă la mal şi s-au stins încet de frig şi de foame. Puţine au fost cele care au putut fi salvate de biologi, care au fost nevoiţi să spargă gheaţa ca să le scoată de acolo.

Este posibil ca numărul păsărilor degerate să crească şi să fie de ordinul miilor, odată ce gheaţa de pe ape se va topi. Cele câteva păsări salvate vor fi duse într-un centru special, unde vor fi încălzite şi hrănite, iar dacă vor supravieţui, vor fi eliberate din nou în mediul lor natural.