O şcoală în stil german şi austriac ar putea fi înfiinţată în Capitală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti poartă discuţii pentru a înfiinţa o unitate de învăţământ în regim dual, a declarat luni inspectorul general Constantin Trăistaru, cu ocazia deschiderii unui târg educaţional în sectorul 3.

RomaniaTV.net
01 apr. 2013, 11:45
O şcoală în stil german şi austriac ar putea fi înfiinţată în Capitală

Şeful IŞMB a explicat că este vorba de înfiinţarea unei unităţi de învăţământ în stil german şi austriac, în care practica se va face la agentul economic, iar cursurile vor avea loc în acea unitate, potrivit Agerpres.

„Sistemul dual înseamnă practică la nivelul unităţii de învăţământ, care se va face în întreprindere”, a spus inspectorul general.

Constantin Trăistaru a precizat că iniţiativa este în stadiu de proiect, în prezent, purtându-se discuţii cu Camerele de Comerţ şi Industrie ale Germaniei şi Austriei. „Avem discuţii cu Camera de comerţ a Austriei şi Germaniei pentru a înfiinţa în regim dual o unitate de învăţământ profesional. Suntem la începutul acestor discuţii, suntem departe de a vedea finalul, dar aceasta este ideea. Pe 15 aprilie va fi la Ministerul Educaţiei Naţionale o întâlnire cu reprezentanţii celor două Camere şi ai ambasadelor şi probabil vom face un pas mai departe. Este un proiect de viitor, care e în fază incipientă”, a spus Trăistaru.