O rachetă Soyuz, lansată cu succes către ISS: Prima călătorie „accelerată” a astronauţilor VIDEO

O rachetă Soyuz cu trei membri la bord a fost lansată joi seară de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan către Staţia Spaţială Internaţională, în prima călătorie "accelerată" a unor astronauţi.

28 mart. 2013, 21:41
O rachetă Soyuz, lansată cu succes către ISS: Prima călătorie „accelerată” a astronauţilor VIDEO

Racheta Soyuz a fost lansată cu succes la ora 22:43, ora României (02:43, ora din Kazakhstan), iar vehiculul celor trei astronauţi a ajuns cu bine pe orbita Pământului. Comandantul Pavel Vinogradov şi Alexander Misurkin de la Agenţia Spaţială rusă şi Chris Cassidy de la NASA sunt primii astronauţi care vor efectua o călătorie extrem de rapidă către ISS, în doar şase ore, faţă de două zile cât durează în mod normal.

Echipa Expediţiei 35 este prima care foloseşte această tehnică, deşi experţii ruşi au testat-o cu succes în ultimele trei zboruri cargo ale capsulei Progress.

Cei trei astronauţi se vor conecta la ISS la ora 04:32, ora României (08:32, ora din Kazakhstan), iar după circa două ore se vor deschide uşile între capsulă şi ISS. Vineri, cei trei astronauţi li se vor alătura comandantului Chris Hadfield de la Agenţia Spaţială Canadiană şi inginerilor de zbor Tom Marshburn de la NASA şi Roman Romanenko de la Roscosmos, care se află pe Staţie de pe 21 decembrie 2012.

NASA va transmite live conectarea vehiculului spaţial la ISS începând cu ora 03:30, ora României.

Expediţia 35 va avea o echipă de şase oameni până în luna mai, când Hadfield, Marshburn şi Romanenko se vor întoarce pe Terra la bordul vehiculului  Soyuz TMA-07M.


Streaming video by Ustream