O postare pe Facebook este văzută de două treimi dintre prieteni

Un studiu al cercetătorilor de la universitatea californiană Stanford relevă faptul că utilizatorii de Facebook au o "percepţie subestimată" privitoare la dimensiunile de audienţă ale postărilor lor.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 09:03
O postare pe Facebook este văzută de două treimi dintre prieteni

Este greu de ştiut cine a văzut fotografia pe care ai postat-o pe Facebook, făcută la petrecerea de vineri seara, sau cine a citit consideraţiile scrise de tine despre decernarea premiilor Oscar.

Conform unui studiu al unei echipe de cercetare de la Stanford University, conduse de Michael S. Bernstein, numărul postărilor de pe Facebook este mai mare decât cred utilizatorii.

Astfel, într-un articol publicat în New York Times se arată că, în medie, fiecare postare este văzută de doi din trei prieteni. La baza analizei stă un studiu efectuat pe 220.000 de utilizatori, concluzia fiind că postările au ajuns să fie văzute, în medie de 61% dintre prietenii lor.

Studiul relevă, de asemenea, faptul că percepţia pe care o au oamenii faţă de propriile postări este „subestimată în mod constant”, în ceea ce priveşte dimensiunile de audienţă, percepţia utilizatorilor fiind că posturile lor sunt văzute de 27% dintre prieteni. Într-o variantă mai amplă, studiul va fi prezentat luna viitoare, în cadrul uneiconferinţe academice.