O nouă serie de învăţători va participa la cursuri de formare pentru a preda la clasa zero

O nouă serie de cadre didactice va participa anul acesta la cursuri de formare pentru a preda la clasa pregătitoare, proiect ce se va derula din fonduri structurale, a anunţat luni ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 12:25
O nouă serie de învăţători va participa la cursuri de formare pentru a preda la clasa zero

„Formarea cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare. După cum ştiţi, anul trecut, în ultima parte din păcate a vacanţei şi o bună parte din luna septembrie, s-au desfăşurat cursurile de formare a cadrelor didactice care au intrat la clasa pregătitoare din acest an. Profesorii vor merge mai departe cu clasele – vor trece în clasa I şi noua serie de cadre didactice care vor prelua clasa pregătitoare va trebui să fie pregătită, iar cursurile de formare sunt deja cele de anul trecut, cu modificările necesare în urma evaluărilor. Este vorba de un proiect din fonduri structurale – banii sunt, imediat ce avem numele cadrelor didactice vom declanşa procesul de formare a cadrelor didactice”, a declarat Remus Pricopie în videoconferinţa cu reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din teritoriu.

În context, el a solicitat Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei ca şi anul acesta să pregătească o cercetare din care să rezulte care este dinamica clasei pregătitoare pentru cei care vor trece în 2014 clasa I.

Ministrul a mai mai anunţat că pe 7 mai va organiza o nouă videoconferinţă, în care se va discuta despre etapa a doua a înscrierilor în clasa pregătitoare, după cea desfăşurată în luna aprilie.