O maşină a Poştei, JEFUITĂ în Neamţ: Hoţii au furat echivalentul a peste 3.000 de pensii

O maşină a Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ a fost jefuită, joi, de mai multe persoane înarmate şi cu cagule pe faţă. Hoţii au furat aproximativ 600.000 de euro, echivalentul a 3.000 de pensii. Hoţii, care aveau cagule pe faţă, au blocat în trafic autoturismul plin cu valori, apoi l-au ameninţat pe şofer cu un pistol şi au furat o parte din bani. Poliţiştii nu exclud varianta ca hoţii să fi acţionat la un pont venit din interiorul Poştei Neamţ.

16 mai 2013, 07:16
O maşină a Poştei, JEFUITĂ în Neamţ: Hoţii au furat echivalentul a peste 3.000 de pensii

„În dimineaţa zilei de 16 mai 2013, la ora 7,45, a avut loc pe raza judeţului Neamţ un atac asupra unei maşini de transport a Poştei Române. Din fericire, cei doi angajaţi ai companiei nu au avut de suferit vătămări corporale. Compania colaborează cu autorităţile competente şi îşi manifestă încrederea că vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei”, se arată într-un comunicat al Poştei.

Maşina Poştei a fost oprită pe Drumul Naţional 15C în localitatea Bârgăuani. Angajaţii poştei au fost ameninţaţi cu o armă după care din maşină s-au furat mai mulţi saci cu bani, respectiv 2.500.000 de lei. Banii erau destinaţi achitării pensiilor în municipiul Roman. În maşină se mai aflau saci cu alte bunuri şi scrisori care au fost abandonaţi.

Una dintre maşini avea numărul de înmatriculare străin, iar alta în Iaşi, însă după primele cercetări s-a constatat că erau false.

Poliţia Neamţ efectuează filtre rutiere în tot judeţul. De asemenea, angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Neamţ, care au fost jefuiţi, ar putea fi cercetaţi de poliţişti pentru neglijenţă în serviciu, scrie Agerpres. Potrivit conducerii IPJ Neamţ, maşina atacată de tâlhari nu era dotată corespunzător pentru transporturi monetare, pentru că nu avea nici dispozitiv GPS şi nici sistem de alarmare.

Pe de altă parte, poliţiştii nu exclud varianta ca hoţii să fi acţionat la un pont venit din interiorul Poştei Neamţ.

„Şoferul maşinii de Poştă susţine că a fost ameninţat cu o armă, iar pasagerul că a fost lovit cu mânerul unei arme, respectiv pistol. Zona judeţului este blocată şi încercăm să identificăm în primă fază maşinile care au participat la jaf. Luăm în calcul toate ipotezele, de la înscenare până la comiterea efectivă a tâlhăriei”, a declarat comisarul şef Paul Tablan.