O lume plină de culoare şi de veselie: Cum să ne amenajăm casa în stil mexican FOTO

Mexicul este renumit pentru culorile sale şi pentru oamenii mereu petrecăreţi. Aşa că, cine îşi doreşte o casă colorată şi veselă, poate apela cu încredere la stilul mexican, unul extrem de uşor de obţinut.

01 iun. 2012, 06:29
O lume plină de culoare şi de veselie: Cum să ne amenajăm casa în stil mexican FOTO

Designul interior mexican este perfect pentru tine dacă vă plac culorile şi dacă sunteţi pregătiţi să aveţi o casă plină de energie.

Cel mai important este să zugrăviţi pereţii în culori puternice. Puteţi să folosiţi mai ales albastru, roşu închis, teracotă şi ocru, galben, maro, verde şi roz aprins. Albul este perfect drept accent. Nu folosiţi tonuri pastel, ci culori intense, naturale.

În ceea ce priveşte podeaua, alegeţi piatră, ceramică sau argilă, iar dacă aveţi scări în casă, nu uitaţi să le decoraţi cu plăci de ceramică, cu modele mexicane. Aceste plăci mai pot fi folosite sub geam şi în jurul şemineului. Puteţi alege şi lemnu, dar în stil rustic.

Nu folosiţi covoare moderne, şi covoare ţesute, în culori puternice şi cu modele geometrice.

Mobila trebuie să fie simplă şi rustică, în culori calde, precum pinul, cireşul sau nucul. Dacă doriţi şi mai multă culoare în casa voastră, puteţi să vă vopsiţi singuri mobila în culori aprinse.
 
Un element deosebit al stilului mexican îl reprezintă accesoriile din fier forjat, negru, precum clanţe, mânere, lămpi etc.

Folosiţi orice material natural vă place, precum pielea, ratanul sau stuful.Nu vă temeţi de mozaicuri, multe plăci ceramice cu modele geometrice.

Elementele de iluminat pot fi din fier, lemn sau ceramică. Fierul forjat este ideal pentru suporturile de lumânări, ramele de oglinzi şi de fotografii.

Folosiţi cu încredere, drept decoraţiuni pe pereţi şi pe etajere, farfurii, căni şi vase.

Adăugaţi un finisaj cald, tradiţional, prin pături în culori puternice, aşezate pe canapea sau pe fotolii sau folosiţi ţesături mexicane în loc de tablouri şi multe perne colorate.

La final, nu uitaţi să aduceţi în casă şi câţiva cactuşi.

VEDEŢI ŞI ALTE STILURI DE AMENAJĂRI INTERIOARE:

Relaxare în Toscana: Cum să îţi amenajezi casa în stil italian FOTO

O viaţă ca la Paris: Cum să îţi decorezi casa în stil francez FOTO

Un strop de Mediterană în casa ta: Cum să îţi decorezi locuinţa în stil grecesc FOTO