O grenadă a fost găsită într-o ghenă de gunoi în Braşov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov a intervenit pentru a neutraliza o grenadă, în urma sesizării primite de la un cetăţean care căuta hrană într-o ghenă de gunoi, informează România TV. În urma verificărilor s-a constatat că este vorba despre o grenadă de exerciţiu care nu prezenta pericol.

19 ian. 2013, 15:05
O grenadă a fost găsită într-o ghenă de gunoi în Braşov

UPDATE, ora 18.00. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Braşov a anunţat că nu este vorba despre o grenadă defensivă aşa cum s-a crezut în prima fază, ci este o grenadă de exerciţiu.

La faţa locului, angajaţii ISU Braşov au descoperit o grenadă defensivă activă.

„Am fost anunţaţi că un cetăţean a găsit la ghena de gunoi respectiva grenadă. A fost identificată o grenadă defensivă. Colegii o vor ridica şi o vor transporta pentru a fi distrusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

Grenada pare a fi din perioada celor două războaie mondiale şi era în stare de funcţionare.

Explozia unei grenade defensive poate ucide un om pe o rază de circa 20 de metri.

În urmă cu doar câteva zile, pe 9 ianuarie, o altă grenadă a fost descoperită de angajaţii de la salubritate într-un coş de gunoi aflat în apropierea Parcului Tineretului din Bucureşti. O echipă de pirotehnişti a stabilit că aceasta este fără încărcătură explozivă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că grenada a fost găsită într-o pubelă din Parcul Tineretului.

Niculae a precizat că grenada este una defensivă, de exerciţiu, fără încărcătură explozită şi a fost deja ridicată de echipa de pirotehnişti.

Poliţiştii au asigurat zona din Parcul Tineretului, dinspre strada Cuţitul de Argint, în care a fost găsită grenada, pentru ca aceasta să fie ridicată şi pentru a se face investigaţii.