O fotografie inedită a prinţesei Diana, considerată ‘îndrăzneaţă’, va fi scoasă la licitaţie

O fotografie de presă nepublicată a prinţesei Diana, pe care un tabloid londonez a considerat-o prea îndrăzneaţă pentru a o difuza, va fi scoasă la licitaţie în ianuarie în SUA.

RomaniaTV.net
03 ian. 2013, 20:17

Fotografia alb-negru, de 20 cm x 25 cm, a fost făcută la începutul anilor 1980 şi o înfăţişează pe Lady Di probabil într-o cabană la munte, surâzând aparatului foto în timp ce stă aşezată pe genunchii unui tânăr cam de aceeaşi vârstă care citeşte o carte, scrie agerpres.ro.

Se zăreşte şi o sticlă de whisky, dar şi cuvintele ‘Not to be published’ peste fotografie. Pe dos este trecută data când a fost făcută – 26 februarie 1981 – adică cu două zile înainte ca Palatul Buckingham să anunţe căsătoria prinţului Charles cu cea care era atunci doar Diana Spencer.

Bobby Livingstone de la casa RR Auctions of Amherst (New Hampshire) a spus miercuri că fotografia provine din fondul privat Caren Archive, care a achiziţionat acum şapte ani arhiva foto a cotidianului englez Daily Mirror. Potrivit lui, o asemenea fotografie s-ar vinde cu circa 1.000 dolari, dar cuvintele ‘Not to be published’ ar urma să-i crească valoarea.

Licitaţia pe internet va avea loc între 17 şi 24 ianuarie.

Prinţesa Diana a murit în august 1997, la 36 de ani, într-un accident de maşină la Paris, la un an după ce divorţase de prinţul Charles