O firmă cu doar un angajat, care urma să instaleze POS-uri la Poştă, a avut venituri de 5 mil. euro

Contractele cu statul pot fi cele mai avantajoase, iar cu cât angajţii unei firme sunt mai puţini, cu atât veniturile sunt mai mari, iar firmele respective devin mai profitabile.

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 08:30
O firmă cu doar un angajat, care urma să instaleze POS-uri la Poştă, a avut venituri de 5 mil. euro

Contractele cu statul sunt o adevărată mină de aur în unele cazuri. Unul dintre acestea este cel al unei firme cu un singur angajat, dar care a avut venituri de aproape 5 milioane de euro în 2012. Societatea respectivă urma să monteze POS-uri pentru Poşta Română, potrivit Capital.ro.

În 2011, firma Smart Telecom Solutions SRL Bucureşti a avut venituri de 500.000 de lei. Aşadar, veniturile au crescut cu 4000% într-un singur an. Pierderile firmei care a făcut afaceri cu Poşta Română au crescut şi ele, un an mai târziu, la suma de 4,6 milioane de lei, conform cifrelor de pe site-ul Ministerul de Finanţe.

O firmă fără niciun salariat s-a obligat prin 2010 sau prin 2011 să monteze POS-uri la toate unităţile Poştei, dar nu a pus niciunul. Poşta, directorul juridic al companiei, în loc să rezilieze contractul cu litera care trebuie, l-a reziliat cu altă literă. Instanţa a constatat că rezilierea s-a făcut ilegal şi, în baza solicitării firmei respective, a hotărât despăgubiri de cinci milioane de euro”, a explicat ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.