O fetiţă de şase ani se află în stare gravă după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni

O fetiţă de şase ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, elevă în clasa pregătitoare, a fost transportată în stare gravă la spital, luni dimineaţă, după ce a fost lovită de o maşină, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni.

18 mart. 2013, 08:38
O fetiţă de şase ani se află în stare gravă după ce a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni

Accidentul a avut loc puţin înainte de ora 8.00, când copila mergea spre şcoală împreună cu sora ei mai mare, potrivit Mediafax.

„Sora fetiţei a intrat într-un magazin şi i-a cerut să o aştepte, dar cea mică nu a mai stat, a încercat să traverseze DN 17 când a fost lovită de o maşină care circula cu viteză. Fetiţa se afla pe trecerea de pietoni. Lovitura a fost puternică din moment ce a proiectat-o la 8-10 metri. Pur şi simplu a zburat. Este în stare gravă. Au venit cei de la SMURD, i-au acordat aici primul ajutor, au transportat-o de urgenţă la Spitalul Judeţean. Am văzut-o întinsă pe jos, avea ochii deschişi”, a declarat profesorul Radu Morariu, directorul Şcolii Generale din Tureac, unde învaţă fetiţa.

Copil lovit de maşină pe trecerea de pietoni, la Târgu Jiu VIDEO

Şcoala unde învaţă copila este pe partea opusă locului unde s-a produs accidentul.

„Pentru că suntem atât de aproape de DN 17, i-am învăţat pe copii să fie foarte atenţi, să nu treacă drumul decât atunci când văd că nu mai vine nimic. Şoferii vin cu viteză, din păcate. Şi ca adult te temi să traversezi. Pur şi simplu câteodată alerg şi eu de teamă să nu vină ceva. Nu ştiu ce ar trebui făcut. Sunt semne de circulaţie vizibile, se vede şi trecerea de pietoni. Poate că nu ar fi rău un semafor cu buton. Nu ştiu ce să mai zic. Au mai fost accidente aici”, a declarat directorul şcolii.

IJP Bistriţa-Năsăud a început o anchetă. Poliţiştii îl cercetează pe şofer pentru vătămare corporală din culpă.