O femeie trimisă acasă pentru că îi curgea nasul, pierdea de fapt lichid cerebral

O femeie din Arizona a supraviețuit în mod miraculos după ce medicii au descoperit că ea nu avea nasul înfundat de la alergii ci i se scurgea lichid din creier.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 21:00
O femeie trimisă acasă pentru că îi curgea nasul, pierdea de fapt lichid cerebral

„Nu picura, curgea cu găleata din nasul mei”, a declarat Aundrea Aragon pentru ABC News. „Dacă mă uitam în jos sau mă aplecam, lichidul curgea din abundenţă în partea stângă a nasului. Nu aveam niciun control asupra lui”, a mai explicat Andrea.

Timp de patru luni, medicii i-au spus femeii de 35 de ani că suferă de alergii severe. Dar, după ce a stat săpămâni întregi cu şerveţeleîn nas, Andrea Aragon a mers în cele din urmă la o unitate de îngrijire de urgență.

Medicii șocați i-au spus că lichidul limpede, fara gust, care picura din la nasul ei era de fapt o scurgere de lichid cefalorahidian.

Afecţiunea este foarte rară şi afectează doar aproximativ 1 din 100.000 de persoane. Viaţa femeii a fost în real pericol în timpul acestor patru luni, pentru că, din ce spun doctorii, persoanele care suferă de această condiție sunt predispuse la infecţii, care se pot dovedi a fi mortale.

Medicii de la Colegiul de Medicină a Universităţii din Arizona au operat-o de urgentă pe Andrea. Din fericire, ea şi-a revenit complet din chirurgie, spunând că se simte mult mai bine, dar medicii spun că o ţin încă sub observaţie.