O femeie PARALIZATĂ după accidentul din Gorj, adusă cu elicopterul la Bucureşti

O femeie rănită în accidentul produs, miercuri dimineaţă, în Gorj, a fost transportată cu un elicopter SMURD în Capitală, ea fiind paralizată, iar o fată de 13 ani a fost dusă cu un alt elicopter la Timişoara, având traumatism cranio-cerebral cu o contuzie de coloană cervicală şi traumatism toracic.

RomaniaTV.net
07 aug. 2013, 10:07
O femeie PARALIZATĂ după accidentul din Gorj, adusă cu elicopterul la Bucureşti

Un elicopter SMURD a adus în Capitală o femeie paralizată după ce o camionetă cu semiremorcă s-a prăbuşit, miercuri dimineaţă, într-o râpă, în judeţul Gorj. Un alt elicopter cu un echipaj SMURD de la Arad a transportat la Timişoara o fetiţă de 13 ani rănită în accident, care a suferit un traumatism cranio-cerebral cu o contuzie de coloană cervicală şi traumatism toracic, urmând să fie supusă unor investigaţii medicale.

Conform medicilor, fata a fost sedată pentru a putea fi transportată în siguranţă la Timişoara.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, alte două elicoptere cu echipaje SMURD au fost trimise spre Baia de Aramă pentru a evalua victimele, informează Mediafax.

18 persoane au fost rănite în accidentul din Gorj. O camionetă s-a răsturnat într-o prăpastie, victimele fiind transportate, atât cu ambulanţe, cât şi cu maşini private, la spitalele din Baia de Aramă şi Târgu Jiu, unde medicii au decis care sunt paşii ce trebuie urmaţi în cazul fiecărei persoane.

Camioneta s-a răsturnat într-o prăpastie adâncă de aproximativ 20 de metri, miercuri dimineaţă, în jurul orei 04.30. Accidentul a avut loc pe un drum forestier din satul Cerna, comuna Padeş, din judeţul Gorj, într-o zonă de munte, greu accesibilă.

Pentru scoaterea victimelor din prăpastie au intervenit reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi salvamontişti, iar pentru preluarea răniţilor la faţa locului au ajuns nouă ambulanţe din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Şoferul camionetei a fost testat cu alcooltestul şi s-a stabilit că nu consumase băuturi alcoolice. În urma cercetărilor, poliţiştii gorjeni au stabilit că accidentul s-a produs din cauza unei greşeli a şoferului maşinii, cu toate că acesta a declarat că motorul camionetei s-a oprit în pantă şi nu a mai pornit, remorca trăgând maşina înapoi şi apoi în prăpastie.