O femeie din Vâlcea, despăgubită după ce a fost muşcată de maidanezi. Vezi ce sumă a primit

O femeie din Râmnicu Vâlcea, care a avut nevoie de trei săptămâni de îngrijiri medicale după ce a fost muşcată de câinii maidanezi, a primit o despăgubire de 10.000 de lei. Instanţa a decis ca primăria să plătească daune morale femeii, pentru că atât primarul, cât şi consilierii, ştiau de pericolul pe care-l reprezintă câinii comunitari.

03 sept. 2013, 14:31
O femeie din Vâlcea, despăgubită după ce a fost muşcată de maidanezi. Vezi ce sumă a primit

În urmă cu un an, Gheorghiţa Mihai a fost atacată de o haită de câini în timp ce mergea la serviciu, potrivit România TV. A fost pusă la pământ şi muscată grav de mâna stângă, gât şi faţă. Au scos-o din colţii maidanezilor trecătorii, care au chemat salvarea. Femeia a rămas traumatizată şi trăieşte într-o permanentă frică. Nici acum nu are curaj să meargă singură la muncă.

Femeia a dat în judecată Primăria Râmnicu Vâlcea şi a obţinut despăgubiri de 10.000 de lei. „Banii i-am folosit în casa, i-am mai dat la copii. Să facă toată lumea ce-am făcut eu, poate aşa se învaţă minte autorităţile”, a declarat Gheorghiţa Mihai.

Femeia este singura care a avut curaj să ceară despăgubiri. Asta deşi sunt mulţi cei care sunt atacaţi de maidanezi. „Nu mai există alte plângeri de la persoanele muşcate de câinii maidanezi. Avem o statistică pe anul trecut de la Spitalul Municipal care vorbeşte de aproape 900 de persoane, din care 250 de persoane, copii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Daniel Ionescu.

Autorităţile locale iau în calcul eutanasierea animalelor. Însă reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor consideră abuzivă şi ilegală această măsură. Aceştia au anunţat că vor ataca în contencios hotărârea Consiliului Local, când aceasta va fi aprobată.