A stat în comă 2 luni, iar când s-a trezit se credea în 1996. „Amintirile nu-i vor reveni niciodată”

După ce a supraviețuit unui accident aproape fatal de mașină și a fost în comă timp de două luni, Candace Emptage, din Marea Britanie, s-a trezit crezând că este anul 1996. Ea nu îşi aminteşte deloc ultimii 17 ani.

13 iul. 2013, 17:25
A stat în comă 2 luni, iar când s-a trezit se credea în 1996. „Amintirile nu-i vor reveni niciodată”

Candace s-a trezit din comă anul trecut crezând că John Major este prim-ministrul Marii Britanii, că Spice Girls sunt în topuri și că Prințesa Diana este încă în viață.

Candace a suferit o leziune la creier și o bucată din viața ei a fost complet ștearsă din memorie. Ea are 36 de ani, credea că are 22. Facebook, iPhone și Harry Potter erau lucruri cu totul noi pentru ea, potrivit The Sun.

„Îmi amintesc că m-am trezit şi i-am văzut pe mama și pe tata, dar arătau diferit. Chipul mamei îmbătrânise, părul ei era mult mai scurt și era îmbrăcată complet diferit. Tatăl meu a fost ţinea în mână un fel de gadget futurist care părea străin pentru mine. Am descoperit că era un iPhone”, povesteşte Candace.

Când fiica ei adolescentă, Maddy, care are acum 16 ani, a început să sărbătorească faptul că mama ei a ieşit din comă, aceasta a constatat că pe chipul mamei ei nu era niciun semn că ar recunoaște-o.

„Această adolescentă a intrat în camera mea și se uita foarte supărată la mine. M-am întors la mama și i-am zis, „Cine este?”. Mi-a răspuns că era fiica mea și stomacul meu s-a strâns. Nu știam că eram mamă”, a mai povestit femeia.

La aproximativ la un an de la accident, Candace și Maddy s-au mutat împreună. Astăzi Candace poate spune, în cele din urmă, că este în curs de recuperare.

„Am făcut luni întregi de fizioterapie intensivă şi logopedie, care m-au ajutat. Încă nu simt nimic în partea dreaptă a feţei şi a corpului meu, și mi s-a spus că nu îmi voi aminti vreodată cum a crescut fiica mea. Vorbirea mea nu este încă perfectă și nu va suna niciodată sută la sută normal, dar este din ce în ce mai bine în fiecare zi. Maddy și cu mine suntem la fel ca orice altă mamă şi fiică acum. Cred că, pe undeva, am știut că trebuie să supraviețuiasc pentru ea”, a mai povestit Candace.

VEZI ŞI S-a trezit din comă şi a avut parte de SURPRIZA vieţii: şi-a întâlnit copilul pe care îl născuse