O femeie, agent al CIA, „creierul” din spatele raidului în care a fost ucis bin Laden

O carte care povesteşte raidul în care a fost ucis Osama bin Laden în Pakistan, scrisă de un fost militar american al Navy SEAL care a participat la uciderea liderului terorist, dezvăluie faptul că o femeie analist din cadrul CIA a fost "creierul" operaţiunii.

RomaniaTV.net
10 sept. 2012, 19:29
O femeie, agent al CIA, „creierul” din spatele raidului în care a fost ucis bin Laden

Autorul Matt Bissonnette, a cărui identitate a fost dezvăluită recent, chiar dacă a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, se referă la o femeie agent CIA cu pseudonimul „Jen”, în cartea sa.

În timpul unui interviu cu CBS, fostul militar SEAL a vorbit în public pentru prima dată despre cartea lui, „No Easy Day” (O zi dificilă), și descris rolul pe care „Jen” l-a avut în raidul bin Laden, potrivit DailyMail.

„Nu pot să o laud suficient,”, a spus el în timpul interviului. „Adică, ea, în opinia mea, a legat toate iţele la chestia asta”, a declarat Matt.

„Recrutată de către agenție din facultate, ea a lucrat la prinderea lui bin Laden în ultimii cinci ani. După apelul lui al-Kuwaiti, ea pus toate piesele împreună”, scrie el.

„No Easy Day” (O zi dificilă), care va apărea pe 11 septembrie, o dată sensibilă, în plină campanie prezidenţială, a fost scrisă sub protecţia anonimatului, cu pseudonimul Mark Owen. Autorul cărţii,  identificat ca fiind Matt Bissonnette, a fost unul dintre membrii echipei SEAL care a participat la raidul din reşedinţa lui Osama bin Laden din Abbottabad, în Pakistan, la 2 mai 2011.

Cartea se doreşte „o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden”.

Numele tuturor membrilor Navy SEAL (forţe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite) menţionaţi în carte au fost schimbate „pentru securitatea lor”.