O fată de 23 de ani: Vreau să uit de tot chinul acesta prin care trec VIDEO SFÂŞIETOR

O tânără de 23 de ani din Bucureşti duce o luptă dură pentru viaţă. Până în mai 2012 a fost o fată normală, însă în urma unor vânătăi şi a unor puncte roşii, Camelia s-a prezentat la un medic. A fost diagnosticată cu Leucemie Acută Mieloblastică (LAM4), iar singura speranţă pentru ea este un transplant de măduvă. Costurile operaţiei se ridică la 150.000 de euro, sumă de care nici ea, nici apropiaţii săi nu dispun.

27 feb. 2013, 11:00
O fată de 23 de ani: Vreau să uit de tot chinul acesta prin care trec VIDEO SFÂŞIETOR

În urma apariţiei unor vânătai şi a unor puncte roşii, numite purpură, Camelia Rusu s-a prezentat la doctor. I-a recomandat să facă o serie de analize la sânge, în urma cărora a fost diagnosticată cu Leucemie Acuta Mieloblastica (LAM4). Din acel moment a început lupta dură pentru supravieţuire.

A făcut cinci cure cu citostatice până în prezent. În ianuarie 2013 a fost în Italia pentru a i se confirma dacă are sau nu nevoie de transplant de măduva. Vestea a fost dramatică: singura şansă este TRANSPLANTUL. Costurile acestuia se ridică la 150.000 de euro, sumă de care nici ea, nici apropiaţii săi nu dispun.

„Atunci când am aflat că am nevoie de 150 000 de euro am fost optimistă că o să fac rost de bani dintr-o parte sau alta (stat sau donaţii). Dar în adâncul sufletului meu am avut o urmă de îndoială …era o întrebare care se repeta, obsesiv, în mintea mea: ce se va întâmpla cu mine dacă nu fac rost de bani?”, scrie Camelia în jurnalul ei pe kmy.ro.

Fata de doar 23 de ani spune că după multele zile petrecute pe patul spitalului, între perfuzii şi hemograme, între puncţii şi biopsii din măduvă, între agitaţia staff-ului medical când nu reuşeau să-i găsească o venă bună, între gargara cu bicarbonat de sodiu, soluţie salină şi anestezic ca să poată mânca şi ea câte ceva, trecând prin bune şi rele, s-a bucurat de fiecare moment al zilei, a râs şi a plâns împreună cu toţi cei care i-au fost alături, a învăţat multe despre viaţă, dar „vreau să mă întorc acasă, în lumea pe care o cunosc şi unde mă simt cel mai bine. Vreau sa îmi reiau facultatea… vreau … să fiu fericită, să uit de tot chinul acesta prin care trec”.

Află povestea cutremurătoare a Cameliei în videoclipul de mai jos:

Ajungi să nu mai ştii cine eşti şi ce se întâmplă cu tine. Îţi doreşti în momentul acela să înveţi medicina în câteva zile, şi, primul pas, cel puţin în cazul meu care folosesc internetul în fiecare zi, e să-l răscoleşti în căutare de informaţii. Peste puţin timp îţi dai seama că nu poţi ajunge în câteva zile la nivelul de cunoştinţe al medicului specialist care a învăţat în facultate 6 ani şi apoi a pus cunoştinţele în practică mulţi alţi ani, spune Camelia.

Pentru a o salva şi a avea o viaţă normală, fata are nevoie URGENT de ajutorul oamenilor cu suflet mare. Cei care doresc să întindă o mână de ajutor o pot face prin următoarea modalitate:

Transfer bancar în conturile:

Raiffeisen Bank – LEI RO98 RZBR 0000 0600 1284 0362 Titular: Rusu Vasile

Raiffeisen Bank – EURO RO53 RZBR 0000 0600 1497 2844 Titular: Rusu Vasile

Pentru donaţii prin sistemul PayPal, se poate accesa site-ul Cameliei: kmy.ro