O delegaţie a companiei TISE vine la Bucureşti pentru discuţii privind industria, inclusiv Oltchim

O delegaţie a companiei ruse TISE, deţinută de Gazprom, va veni la Bucureşti, probabil vinerea viitoare, pentru discuţii cu oficialii Ministerului Economiei privind o colaborare în sectorul industrial, inclusiv în privinţa Oltchim, potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei Rodin Traicu.

RomaniaTV.net
09 nov. 2012, 14:11
O delegaţie a companiei TISE vine la Bucureşti pentru discuţii privind industria, inclusiv Oltchim

„Este o întâlnire stabilită pe canale diplomatice. Probabil va avea loc în 16 noiembrie. Ei sunt interesaţi de o colaborare strategică în sectorul industrial, chimic, rafinare, inclusiv în ceea ce priveşte Oltchim”, a declarat Traicu pentru Mediafax.

Compania TISE s-a arătat interesată la începutul anului de preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, dar nu a participat la licitaţia oragnizată de Ministerul Economiei în luna septembrie.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, întrucât Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, nu a plătit până la 1 octombrie suma de 45 milioane euro pentru preluarea acţiunilor deţinute de stat.

Combinatul nu produce de câteva luni, activitatea fiind reluată la finele lunii octombrie la o instalaţie de electroliză.

Îniante de anunţarea rezultatului privatizării Oltchim, premierul Victor Ponta afirma că Guvernul va relua, în prima parte a anului 2013, procesul de privatizare a combinatului chimic cu un investitor strategic. Ponta mai afirma, la cea dată că TISE rămâne interesată de Oltchim.

Veniturile Oltchim au scăzut cu 47% în primele nouă luni, la 721,9 milioane lei (162,8 milioane euro), iar pierderile au crescut cu 72%, la 308,5 milioane lei (69,6 milioane euro).