O creatură mutantă, ce seamănă cu mâinile lui Yoda, a fost descoperită în apele britanice

Echipajul unei nave britanice de pescuit a prins în plasă un crab neobişnuit, care posedă un cleşte suplimentar. Faptul este neobişnuit şi pentru cercetători, care se întreabă cum e posibil acest lucru.

12 sept. 2013, 08:38

O curiozitate marină a fost descoperită recent în largul coastelor Marii Britanii, fiind vorba de un crab, căruia i-a crescut în mod cu totul misterios, un cleşte  suplimentar.

John Martin, comandantul navei Tizzard Lee-On a fost cel care a găsit crabul comestibil, în timp ce pescuia în Cornwall, în apropiere Newquay, şi mare i-a fost mirarea când a observat că respectivul crustaceu are doi cleşti pe gheara dreaptă. Martin a decis să doneze animalul cercetătorilor de la Blue Reef Aquarium, dar nici aceştia nu ştiu cum de i s-a dezvoltat un cleşte suplimentar crabului de 18 centimetri.

Jenni Smith unul dintre cercetătorii de la acvariu, a declarat, citată de Daily Mail: „Este destul de neobişnuit să vedem astfel de crustacee, cu cleşti suplimentari Nimeni nu ştie care sunt cauzele, ar putea fi ca urmare a unor factori de mediu sau poate fi o mutaţie genetică. Crabii, ca şi alte crustacee, sunt capabili de regenerare a membrelor în cazul în care le pierd într-o luptă. Poate capacitatea de regenrare a acestui crab s-a pierdut a luat o turnură confuză, astfel că în locul unei perechi de cleşti lipsă i-a crescut, de fapt, o pereche în plus„.

Această specie de crab comestibil, cunoscută sub numele de crab maro, este cea mai mare găsită de obicei în jurul în insulellor britanice. Caracteristicile sale sunt date de coloritul negru la vârful ghearelor şi culoarea unei cruste de plăcintă la interior. Masculii pot cântări până la trei kilograme.

Citeşte şi O BÂZDÂGANIE hidoasă a fost prinsă în apele râului Volga. Oamenii se tem să mai înoate VIDEO