O casă modernă şi simplă: Cum să ne amenajăm locuinţa în stil minimalist FOTO

Stilul modern-minimalist este perfect pentru locuinţele de mici dimensiuni, întrucât nu foloseşte prea multe piese de mobilier, iar acestea sunt extrem de simple.

03 feb. 2013, 17:47
O casă modernă şi simplă: Cum să ne amenajăm locuinţa în stil minimalist FOTO

În stilul modern-minimalist, accentul cade pe simplitate, elementele folosite fiind doar cele necesare. Acest design a fost influenţat de arhitectura şi de designul japonez, precum şi de filozofia zen şi are drept motto expresia arhitectului  Ludwig Mies van der Rohe – „Mai puţin este mai mult”.

Minimalismul a apărut în secolul al 19-lea, ca răspuns la decoraţiunile excesive ale perioadelor anterioare. Arhitectura minimalistă a devenit populară la sfârşitul anilor 1980 la Londra şi la New York, unde arhitecţii şi designerii au încercat să creeze opere simple, folosind elemente albe, iluminare rece şi spaţii mari cu minimul de mobilier şi de decoraţiuni.

Decoraţiunile nu lipsesc total din stilul minimalist, însă acestea sunt extrem de simple. Se folosesc forme geometrice, fără prea multe detalii, din materiale simple, iar lumina preferată este cea naturală.

Iată câteva idei de amenajare în stilul minimalist: