O casă exotică şi plină de culori: Cum să ne decorăm locuinţa în stil marocan FOTO

Cultura bogată a Marocului este reflectată prin stilul de amenajare a locuinţelor, caracterizat prin culori vibrante şi o mobilă deosebită.

28 sept. 2012, 05:09
O casă exotică şi plină de culori: Cum să ne decorăm locuinţa în stil marocan FOTO

Dacă doriţi să obţineţi stilul marocan în locuinţa voastră, trebuie să folosiţi culori calde, o iluminare senzuală şi piese de mobilier tradiţional.

Paleta de culori trebuie să reflecte pământul şi căldura. Culorile bogate arată minunat, precum ciocolatiul, movul-vânătă, verdele jad sau măsliniul, împreună cu argintiul sau galbenul chihlimbar, pe un fundal beige. Albastrul ultramarin şi aquamarine merg perfect, combinate cu culori neutre. Albul sau culoarea biscuitelui pot fi folosite drept culoare de bază. O altă culoare interesantă care merge perfect în stilul marcon este rozul aprins, amestecat cu alte culori vibrante. În stilul marocan trebuie să fim atenţi la culoare, model şi textura materialului.

Pe lângă mobilierul tradiţional din lemn, cu modele marocane, se poate folosi şi cel din fier forjat. Nu uitaţi de măsuţa de cafea!

Dacă puteţi, încercaţi să faceţi o zonă cu plăci din ceramică, folosind un model marocan. Acestea sunt o parte importantă a designului interior marocan, aşa că este indicat să găsiţi măcar un loc mic unde să puteţi face acest lucru.

Pentru un aspect rustic marocan, păstraţi pereţii în culor neutre: albi, beige sau culoarea nisipului. Plăcile de ceramică merg perfect şi pe pereţi, mai ales la bucătărie şi baie sau chiar pe balcon/terasă.

În cea ce priveşte decoraţiunile, optaţi pentru o oglindă mare, din fier forjat, perdele vaporoase, un covor colorat, şi extrem de multe perne.

Mare atenţie la iluminat: pe lângă cel general, adăugaţi multe lanterne, lămpi, eventual din fier, bronz sau cupru, şi lumânări, pentru o atmosferă seducătoare.

Inspiraţi-vă din imaginile următoare:

Pătură tradiţională marocană, de nuntă