POVESTEA impresionantă a bătrânei care vinde URZICI la piaţă pentru a-şi creşte nepoatele VIDEO

O bătrână de 80 de ani din satul Tomeşti, Iaşi, vinde urzici în piaţa ca să-şi crească cele două nepoate. Singura sursă de venit a bătrânei este pensia de 350 de lei, iar cele două nepoate au rămas în grija sa după ce tatăl lor a murit în urmă cu trei ani.

15 apr. 2013, 09:59
POVESTEA impresionantă a bătrânei care vinde URZICI la piaţă pentru a-şi creşte nepoatele VIDEO

Maria Trancă locuieşte undeva la marginea unei păduri din satul Tomeşti. Alături de ea mai stau două nepoate de 10 şi 13 ani, fiicele fiului ei care a murit în urmă cu trei ani. Mama lor le-a abandonat şi nimeni nu mai ştie nimic de ea.

Cu 350 de lei mă descurc cu mare greu. Mai am nişte buruieni prin grădină, mai vând câte o floricică. Ieri m-am dus cu ele la piaţă, le-am adus înapoi, de un leu nu am dat„, a spus femeia.

După ce a murit tatăl lor, fetele nu au mai primit alocaţii, iar bătrâna nu a ştiut cui să se adreseze pentru a primi ajutor pentru cele două copile.

Citeşte şi O bătrână din Cluj a căzut până la gât într-o groapă produsă în podul de peste Someş

Femeia găteşte urzici, ştevie şi tot ce poate folosi din pădure şi foloseşte apă de ploaie pe care o adună în găleţi şi sticle.

De ieri am făcut mâncare, ia să vă arăt! Urzici, ştevii. Am cules o mână de ştevii şi o mână de urzici şi am făcut cu ceapă aici şi cu oleacă de ulei„, le-a spus bătrâna reporterilor România TV.

Bătrâna mai are un nepoţel de cinci ani, fratele celor două fete, dar băiatul a fost luat în plasament de o familie din sat.

Femeia trăieşte zi de zi cu teama că va veni ziua în care fetele vor rămâne singure şi vor ajunge într-un centru de plasament.