Nuţu Cămătaru, eliberat de la puşcăria „all inclus”: Fratele meu stă în lanţuri, din cauza voastră

Nuţu Cămătaru este, de joi, un om liber. El a ieşit din Penitenciarul Jilava, unde a executat restul de pedeapsă în dosarul în care a fost acuzat, alături de fratele său, pentru violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. La ieşire din arest, Nuţu Cămătaru le-a spus jurnaliştilor că "mai are aici locuri, e all inclus".

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 05:31
Nuţu Cămătaru, eliberat de la puşcăria „all inclus”: Fratele meu stă în lanţuri, din cauza voastră

Nuţu Cămătaru şi-a ispăşit toată pedeapsa de 6 ani. El a fost încarcerat în urmă cu o lună pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă de 30 de zile, informează România TV.

Cei de la penitenciar au întocmit actele necesare pentru ca Nuţu Cămătaru să poată pleca definitiv din arest. O maşină este în faţa penitenciarului pentru a-l prelua pe Nuţu Cămătaru. Doi membri ai familiei au venit să-l ia acasă. La ieşirea din penitenciar, el a declarat că presa este cea care l-a băgat de această dată în închisoare. 

„Fratele meu este în lanţuri, în Germania, din cauza voastră. Nu ştiu nimic de el. Mă duc să-mi văd copiii. A durut pe cineva când mi-a lăsat copiii fără mamă, fără tată”, a spus Nuţu Cămătaru.

Cămătaru, fost luptător în Legiunea Franceză

Nuţu Cămătaru, fost luptător în Legiunea Francează, a făcut cunoştinţă cu cătuşele încă din anul 1990 când a fost arestat pentru o tâlhărie, dar eliberat după doar câteva luni. Cercetat în libertate, Nuţu a fost arestat iar în 1994, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată.

Condamnarea lui a venit abia în iulie 2004 întrucât dosarul său a dispărut în mod subit şi a fost nevoie de patru ani pentru reconstituirea lui. Acest dosar a dus România la o nouă condamnare la CEDO. Nuţu Cămătaru a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în ianuarie 2010, 3.200 de euro pentru durata prea mare a procesului.

Nuţu Cămătaru a fost săltat din faţa unui hotel din staţiunea Mamaia şi acuzat de o serie de infracţiuni cu violenţă, printre care tâlhărie, şantaj, proxenetism. Detalii făcute publice din ancheta interlopului arătau viaţa de nabab pe care o duceau membrii clanului „Cămătaru”: vile de milioane de euro, ferme de animale, limuzine de lux, mii de euro daţi în doar câteva minute unor manelişti, scrie adevarul.ro.

Sile Cămătaru este în continuare în Germania. El mai are de ispăşit cel puţin 3 ani de închisoare.