Nuntă regală în Luxemburg: Ducele moştenitor Guillaume se căsătoreşte în weekend FOTO

Luxemburgul va găzdui în acest weekend nunta regală a anului. Marele Duce moştenitor Guillaume se căsătoreşte sâmbătă cu Stephanie de Lannoy, o tânără contesă belgiană.

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 16:33
Nuntă regală în Luxemburg: Ducele moştenitor Guillaume se căsătoreşte în weekend FOTO

Vineri, 19 octombrie, cuplul va fi căsătorit civil de către primarul capitalei luxemburgheze, iar sâmbătă cei doi se vor căsători religios la catedrala Notre Dame.

Peste 1.400 de invitaţi, inclusiv majoritatea Caselor Regale, vor participa la nuntăPrincipesa Margareta şi Princepele Radu vor fi şi ei prezenţi la eveniment, din partea Casei Regale Române.

Întrebată dacă crede în povestea cu Făt Frumos, Stephanie a declarat: „Nu doar cred în ea, cred că l-am şi găsit”. „Îmi aduc aminte de ziua în care l-am întâlnit pe Guillaume. Atunci i-am spus unui prieten că am găsit un bărbat excepţional cu care am multe lucruri în comun. Nu credeam că un astfel de bărbat există. Aşa că bineîneţels că cred în Făt Frumos”, a mai spus contesa.

Din ziua căsătoriei, Stephanie va purta titlul de Marea Ducesă de Luxemburg. Însă, cel mai fericit moment din viaţa cuplului regal va fi marcat şi de tristeţe, întrucât mama contesei a murit în urmă cu doar două luni, din cauza unui atac cerebral. În memoria ei, ceremonia nupţială va începe cu un minut de tăcere, iar Stephanie va purta şi inelul de logodnă al mamei sale, alături de al său.

Nunta va costa „doar” 400.00 de euro, puţin faţă de alte nunţi regale recente, precum şi a Prinţului William cu Kate Middleton, care a costat 10 milioane de euro sau cea a Prinţului Albert de Monaco cu Charlene Wittstock, care a costat 20 de milioane.

Luxemburgul, una dintre cele mai mici ţări din lume, este a doua ca bogăţie, după Qatar şi singura monarhie confirmată prin referendum, în 1919.