Numirea procurorilor bagă PNL în şedinţă extraordinară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat conducerea partidului într-o şedinţă extraordinară pentru a discuta poziţia partidului faţă de numirile noilor procurori şefi, informează România TV. Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal se va reuni miercuri, la ora 14.00, în sala de ședințe a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților.

02 apr. 2013, 09:12
Numirea procurorilor bagă PNL în şedinţă extraordinară

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi că în cadrul întâlnirii cu procurorii din CMS s-a discutat doar despre procedura de numire a şefilor Parchetelor, nu despre nume. Ponta a mai spus că varianta numirii rapide a şefilor Parchetelor a căzut şi că-l va informa pe şeful statului despre acest lucru.

Premierul a mai declarat că va numi mai întâi un nou ministru al Justiţiei, care ar urma să stabilească şi să conducă toate procedurile privind desemnarea noilor şefi ai Parchetelor.

Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a răspuns afirmativ marţi la o întrebare a jurnaliştilor dacă o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a susţinut că premierul Victor Ponta a răspuns afirmativ la întrebarea dacă va susţine declaraţii la CSM pe tema numirii procurorilor şi nu la cea privind o numire a Laurei Kovesi la şefia DNA.

„Premierul nu face declaraţii peste umăr la întrebări atât de importante. El a răspuns la întrebarea dacă va face declaraţii pe această temă şi a răspuns : Da, la CSM”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, că abia după ce va exista un anunţ oficial privind desemnarea lui Kovesi, va comenta şi el „oficial”.

„Eu când o să vad un anunţ oficial al Ministrului Justiţiei, că presupun că asta vă roade, am să vă comunic la fel de oficial ce cred sau nu cred”, a spus Crin Antonescu, la plecarea de la Academia Română.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.