Numirea Monei Pivniceru la Justiţie se amână. Şedinţa CSM a fost ANULATĂ din lipsă de cvorum

Şedinţa CSM în care ar fi trebuit să se ia act de demisia Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum, informează România TV. Şedinţa a fost anulată şi amânată pentru joi. "Este absolut dezamăgitor ce s-a întâmplat", a declarat premierul Victor Ponta, care venise la şedinţă.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 07:43
Numirea Monei Pivniceru la Justiţie se amână. Şedinţa CSM a fost ANULATĂ din lipsă de cvorum

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii trebuia să se reunească la ora 10.00, însă discuţiile au întârziat din cauză că nu era îndeplinit cvorumul de lucru.

La sediul CSM au venit doar 14 din cei 19 membri ai CSM şi mai era aşteptat un membru pentru a îndeplini condiţia de 15 din 19 membri pentru cvorum.

După aproape 45 de minute, şedinţa a fost însă suspendată şi amânată pentru joi.

„E absolut dezamăgitor. De trei zile nu are cvorum pentru a lua act de demisia unui om ceea ce e categoric împotriva interesului Justiţiei”, a declarat Victor Ponta, la plecarea de la sediul CSM.

Potrivit unor surse judicare, citate de Mediafax, la CSM era aşteptată să vină Ana Lăbuş, pentru a fi întrunit cvorumul de 15 necesar pentru deciziile ce vor fi luate de Plen. Aceasta nu a venit însă din cauza unor probleme medicale, potrivit România TV.

CSM a precizat că şedinţa Plenului CSM poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum. În caz contrar, şedinţa va fi amânată pentru joi, cu respectarea calendarului de şedinţe publice anunţat şi cu menţinerea ordinii de zi.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a declarat că şedinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00.

Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen„, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, trei dintre membrii absenţi la şedinţa Plenului, respectiv Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor, şi-au motivat absenţa prin probleme medicale grave în familie.

George Bălan este suspendat din funcţia de membru al CSM, iar Georgiana Isac este plecată în străinătate, fiind în concediu până în 26 august.

Premierul Victor Ponta, care asigură interimatul la Justiţie, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, membri de drept ai Consiliului, au venit să participe la şedinţa CSM.

Primul ministru Victor Ponta a declarat, înainte de şedinţă, că a venit să-i „roage” pe magistraţi să demareze formalităţile, astfel încât Pivniceru să poată depune miercuri jurământul.