Nu te poţi concentra? Vezi ce îţi recomandă nutriţionistul

Pentru o mai bună funcţionare a creierului avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă, echilibrată şi bogată în nutrienţi. Medicul nutriţionist, Corina Zugravu, ne vine în ajutor şi prezintă, pentru RTV.NET, câteva dintre alimentele care contribuie la îmbunătăţirea nivelului de concentrare.

06 apr. 2012, 05:52
Nu te poţi concentra? Vezi ce îţi recomandă nutriţionistul

Pentru concentrare sunt bune alimentele ce conţin magneziu, vitamine din grupul B, mai ales vitamina B6, dar şi vitamina C, proteine şi antioxidanţi„, a declarat Corina Zugravu.

Fruntaşe în topul alimentelor care duc la o mai bună concentrare sunt fructele.

Pe primul loc ar fi fructele, cu un accent deosebit pe fructele de pădure, pline de antioxidanţi şi pe banane, care sunt pline de magneziu şi vitamina B6„, recomandă nutriţionistul.

Produsele bogate în Omega 3 şi lecitină nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta.

Este recomandată carnea de peşte oceanic gras, care este bogată în omega 3 cu lanţ lung (EPA şi DHA) sau produse din grupa nucilor şi seminţelor. Sunt bune şi produsele bogate în lecitină, cum sunt lactatele, gălbenuşul de ou sau uleiul de măsline presat la rece. Creierul are nevoie de carbohidraţi, de glucoză ca să funcţioneze bine, şi cel mai bine este să îi dăm aşa ceva din surse naturale, şi anume din fructe„, spune nutriţionistul.