Nu te-ai fi gândit niciodată! Ce au păţit cinci fete care s-au jucat cu lămâile la soare FOTO

Stoarcerea unei felii de lime într-o băutură răcoritoare, într-o zi fierbinte de vară, nu este o acţiune atât de inofensivă precum ai putea crede. Cinci fete din California au învâţat lecţia pe pielea lor, după ce au suferit de "fitofotodermatoza".

RomaniaTV.net
29 sept. 2014, 14:24

Cinci eleve din California au suferit arsuri grave după ce sucul de lămâie verde pe care l-au folosit la prepararea băuturilor într-un stand improvizat le-a provocat o reacție cutanată severă, în combinaţie cu razele UV.

Cele cinci fete aveau un stand limonadă lângă o piscină din curtea casei, în Lemoore, California, și totul s-a desfăşurat în mod normal până a doua zi, când fetele, din trei familii diferite, au dezvoltat vezicule mari peste o mare parte din pielea mâinilor, potrivit CNews.

Fetele au fost tratate cu medicamente anti-durere şi anti-arsuri la un spital din apropiere, după ce mamele lor şi-au dat seama că sucul de lămâie pe care fetele l-au stors cu mâinile goale, în soare, a fost vinovat.

Diagnosticul a fost „fitofotodermatoza”, o afecțiune a pielii cauzată de o reacție chimică a fructelor, care face ca pielea să devină hipersensibilă la lumina ultravioletă. Fitofotodermatoza poate fi cauzată de sucul de păstârnac, pătrunjel, ţelină, morcov, lime sau lămâie.

VEZI ŞI Totul despre dermatita atopică la copii