NU se mai face mini-recensământ. Ponta: Măcar să-i scoateţi de pe listă pe Elodia şi Pacepa

Mini-recensământul nu se mai face deoarece "boicotul continuă", a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern. El le-a cerut miniștrilor să verifice însă listele prin "mijloace administrative". "Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe domnul generalul Pacepa, şi pe doamna Elodia Ghinescu nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media", le-a spus premierul miniştrilor.

RomaniaTV.net
07 aug. 2012, 11:26
NU se mai face mini-recensământ. Ponta: Măcar să-i scoateţi de pe listă pe Elodia şi Pacepa

„Vă rog, domnilor miniştri, să procedaţi strict în conformitate cu solicitările Curţii Constituţionale. E foarte clar că ideea iniţială a unui mini-recensământ nu poate funcţiona, pentru că înţeleg că boicotul se continuă şi în acest caz şi atunci am avea tot rezultate false, din moment ce li se trânteşte uşa în nas oamenilor. Vă rog, doar să verificaţi cât mai rapid posibil, prin mijloacele administrative pe care le aveţi, dacă pe listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, fără cetăţenia română sau diverse alte cazuri prevăzute de lege. Dacă veţi reuşi, fără să-l supăraţi pe preşedintele suspendat, să îi scoateţi de pe listă şi pe domnul  generalul Pacepa, şi pe doamna Elodia Ghinescu nu poate fi decât în beneficiul şi spre deliciul mass-media„, a spus Ponta.

Premierul a explicat că judecătorii Curţii Constituţionale nu au cerut Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se află la Biroul Electoral Central, ci „listele electorale permante actualizate conform dispoziţiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000”.

Ponta a mai susţinut că deplânge faptul că tocmai Traian Băsescu exercită presiuni asupra Curţii Constituţionale şi a făcut din nou apel pentru încetarea acestor presiuni.

„Noi vom respecta şi vom implementa decizia CCR. Deplâng faptul că iată, data aceasta de unde nu se aştepta CCR, din partea preşedintelui suspendat, apar presiuni şi ameninţări. Fac un apel şi la dl Băsescu şi la toţi ceilalţi să nu facă presiuni asupra CCR„, a conchis Ponta.

Pe 3 august, Guvernul anunţase organizarea unui MINI-RECENSĂMÂNT pentru actualizarea listelor electorale. „Facem în 20 de zile un mini-recensământ, dar doar dacă mai există omul sau nu mai există”, declara atunci Victor Ponta.

În 2 august, Curtea Constituţională anunţa că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date „contradictorii” privind listele electorale permanente.

O zi mai târziu, Curtea Constituţională a preschimbat din 12 septembrie în 31 august termenul pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului ca până la 31 august să transmită listele electorale actualizate în baza cărora s-a desfăşurat refendumul din 29 iulie.

În 6 august, Curtea Constituţională a revenit cu o adresă către Guvern în care preciza că a solicitat listele electorale permanente, actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie, nu „actualizarea listelor” de alegători.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, luni seară că, imediat ce Guvernul va depune la Curtea Constituţională listele electorale, el se va adresa CCR cu o cerere de scurtare a termenului la care Curtea ar trebui să se pronunţe privind validarea sau invalidarea referendumului.