Nu ai timp să mergi la sală? Cum să te antrenezi acasă în doar cinci minute

Lipsa timpului liber, probabil cea mai frecventă cauză care nu ne permite să facem mai des exerciţii fizice, s-ar putea să nu mai fie o problemă. Cercetări recente arată că o şedinţă scurtă de efort intens, chiar de cinci minute, ar putea fi mult mai eficientă pentru metabolism decât două ore de aerobic sau o oră de alergat.

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 08:55
Nu ai timp să mergi la sală? Cum să te antrenezi acasă în doar cinci minute

Potrivit acestor cercetări, sesiuni concentrate de exerciţii fizice intense strecurate în rutina zilnică îmbunătăţesc presiunea sanguină, având rezultate mai bune pentru sănătate decât un antrenament de durată mai mare.

Totuşi, nu orice exerciţii care se întind pe parcursul a doar cinci minute se dovedesc benefice. Experţi în fitness au recomandat un astfel de program de antrenament pentru Huffington Post:

Ben Greenfield, specialist în fitness şi triatlon: „Să fim serioşi – dacă ai la dispoziţie o perioadă foarte scurtă pentru antrenament, e puţin probabil că ai avea acces la echipament de sală sau aparate fitness. Deci pentru exerciţii scurte, cel mai bine te foloseşti de propria greutate corporală.”

Încearcă setul următor de exerciţii:

    25 de sărituri

    20 de abdomene

    15 genuflexiuni în ritm încet, controlat

    10 flotări în ritm încet, controlat

    10 „burpee” (exerciţiu care foloseşte puterea întregului corp şi se realizează în patru sau mai mulţi paşi)

„Cred că ceva este mereu mai bun decât nimic! Poţi să accelerezi ritmul inimii, să lucrezi la muşchi şi chiar să îţi întinzi întregul corp”, este de părere şi Kristin McGee, un instructor de yoga şi pilates pentru celebrităţi.

Citeşte şi Ce sport să faci ca să slăbeşti, în funcţie de zodia ta