Noul Mozart? O fetiţă de 7 ani cântă la vioară şi pian dumnezeieşte şi a compus deja o operă VIDEO

Cântă la pian şi vioară dumnezeieşte și a compus deja o operă, toate la vârsta de șapte ani. Este vorba de o fetiţă din Marea Britanie, Alma Deutscher, care a fost deja numită de iubitorii de muzică clasică "noul Mozart".

RomaniaTV.net
17 oct. 2012, 10:20
Noul Mozart? O fetiţă de 7 ani cântă la vioară şi pian dumnezeieşte şi a compus deja o operă VIDEO

Şcolariţa din Surrey are propriul ei canal de YouTube pentru a-şi demonstra abilităţile muzicale. Alma locuiește aproape de Dorking cu părinți ei, Guy, în vârstă de 43 de ani, un lingvist și flautist amator, și Janie, în vârstă de 39 de ani, un academician, potrivit DailyMail.

Tatăl ei a dezvăluit că ea putea numi toate notele la pian de la vârsta de doi ani şi a primit prima ei vioara de ziua ei, la vârsta de trei ani.

După un an de cântat la vioară, ea îl putea interpreta pe Handel. Videoclipurile ei dovedesc că ea poate cânta lucrări ale unor compozitori dificili, inclusiv Schubert, Haydn și însuși Mozart.

Se poate spune că cel mai impresionant este videoclipul în care Alma interpretează opera compusă de ea, pe care a scris-o pentru pian şi vioară. La începutul acestui an, „noul Mozart” a compus o operă scurtă numită The Sweeper of Dreams.

Educată la domiciliu, Alma ia lecţii săptămânale de pian și vioară la Școala Yehudi Menuhin în Cobham, Surrey.

Canalul ei de YouTube a atras peste 75.000 de vizualizări și are mai mult de 250 de abonați.