Noua lege a Adopţiilor este considerată ca fiind mană cerească pentru traficanţii de copii

Noua lege a adopţiilor a intrat în atenţia structurilor de combatere a traficului de persoane din ţară noastră, dar şi din alte state europene. Reprezentanţii ONG-urilor atrag atenţia că noua legislaţie în materie de adopţii facilitează în mod periculos traficul cu copii.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 20:40
Noua lege a Adopţiilor este considerată ca fiind mană cerească pentru traficanţii de copii

Reprezentanţii structurilor de combatere a traficului de persoane române şi străine sunt de părere, că o dată cu aceasta, românii din afară ar putea fi ademeniţi în jocul filierelor transnaţionale care se ocupă de înfieri.

Concret, organizaţiile spun că adopţia ar putea fi făcută, formal, de un român . Copilul plasat într-o familie străină şi actele schimbate foarte uşor prin acţiuni judiciare.

Reprezentanţii acestor structuri vin şi spun că legea nu este decât o „portiţă” prin care orfanii pot fi scoşi mult mai uşor din ţară. Deasemenea ei atrag atenţia asupra procedurilor în caz, pe care le consideră foarte puţin restrictive şi roagă Guvernul să asigure transparenţă în modalitatea de verificare a familiilor care adoptă.

Printre contestatarii legii se află şi Emma Nicholson, fost raportor al Parlamentului European pentru România.