Nou scandal în fotbal. Dan Petrescu şi Mihai Stoica, acuzaţi de evaziune fiscală

După "Dosarul Transferurilor", un nou scandal de evaziune fiscală zguduie fotbalul românesc. În dosar este implicat şi Mihai Stoica; managerul Stelei este deja condamnat la 4 ani de închisoare în "Dosarul Transferurilor", dar aşteaptă rezultatul recursului.

15 dec. 2012, 11:10
Nou scandal în fotbal. Dan Petrescu şi Mihai Stoica, acuzaţi de evaziune fiscală

Tehnicianul Dan Petrescu, în prezent la Dinamo Moscova, şi managerul Stelei, Mihai Stoica, sunt acuzaţi, alături de Dumitru Bucşaru, de evaziune fiscală. Mai exact, ANAF Ialomiţa a dat în judecată tot Consiliul de Administraţie al clubului de fotbal Unirea Urziceni, din care au făcut parte şi cei doi, pentru o datorie de 1,5 milioane de euro.

Fostul patron al Unirii Urziceni, Dumitru Bucşaru, a desfiinţat gruparea în 2011, la doi ani după ce echipa ialomiţeană a câştigat titlul de campioană a României şi a participat în Liga Campionilor.

Datoria de 1,5 milioane de euro către bugetul de stat a fost acumulată în urma neachitării taxelor şi impozitelor aferente salariilor şi a TVA.

Pentru Mihai Stoica acesta este al doilea dosar în care este acuzat de evaziune fiscală, după Dosarul Transferurilor, în care a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Totuşi, oficialul stelist a atacat decizia cu recurs.