Norvegia: Bătrâne jefuite pe stradă de o bandă de românce de etnie romă

O bandă de românce de etnie romă care fură bijuterii de la bătrâne norvegience acţionează în mai multe oraşe din această ţară nordică, între care şi în capitala Oslo, unde au avut loc cel puţin 20 de astfel de cazuri în două săptămâni, a anunţat poliţia.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 12:48
Norvegia: Bătrâne jefuite pe stradă de o bandă de românce de etnie romă

Victimele sunt întrebate dacă vor să cumpere imitaţii de bijuterii, după care li se fură propriile bijuterii, autentice. Într-unul dintre cazuri, care a fost înregistrat parţial de o cameră de luat vederi, o femeie în vârstă de 83 de ani din Oslo povesteşte cum a fost abordată de două românce în faţa unui azil în care locuieşte. Când le-a spus că nu este interesată să cumpere produsele lor, femeile au prins-o de mâna stângă şi i-au smuls trei inele de aur de pe deget, între care verigheta mamei ei, din 1927, informează TheLocal.no.

„În baza informaţiilor pe care le-am primit de la victime sau martori oculari şi a investigaţiilor poliţiei, am constatat că autoarele acestor infracţiuni sunt exclusiv femei de etnie romă din România” , a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oslo, Geir Ellefsen.

Acestea şi-au concentrat atenţia pe bătrânele norvegiene din capitală dar şi din alte oraşe, potrivit poliţiei.

Vicepreşedintele Comisiei parlamentare de Justiţiei, Jan Bohler (Partidul Laburist), şi parlamentarul conservator Andre Oktay Dahl au cerut interzicerea cerşitului pentru a ajuta la limitarea infracţiunilor comise împotriva bătrânelor.

„Toţi cei care vor fi prinşi vor trebui să primească pedepse suficient de severe pentru a putea fi extrădaţi în România”, a adăugat Bohler.