NOI REGULI ÎN TRAFIC: Instructorii auto independenţi au fost scoşi de pe piaţă

Modificările legislaţiei rutiere îi scot de pe piaţă pe instructorii auto autorizaţi şi le dau dreptul doar şcolilor să pregătească viitorii şoferi. Asta ar diminua evaziunea fiscală în domeniu, spun patronii şcolilor de şoferi, peste jumătate din încasările instructorilor fiind bani nefiscalizaţi.

07 aug. 2013, 06:25
NOI REGULI ÎN TRAFIC: Instructorii auto independenţi au fost scoşi de pe piaţă

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, din nou, prin HG 480/2013, publicată în Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe lângă alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizaţi instructorii auto independenţi. „La articolul 29, alineatul 3 se abrogă”, se arată în noua normă. Adică, se abrogă tocmai prevederea legală care le permite instructorilor auto independenţi să iasă în stradă cu elevii.

Prevederea eliminată din legislaţie este: „Pregătirea practică a persoanei (…), în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obţinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE şi subcategoriile A1 şi B1 se poate efectua şi de către un instructor auto atestat în condiţiile legii, care a încheiat un contract cu unitatea autorizată în care solicitantul a efectuat pregătirea teoretică”.

Astfel, cei care se vor înscrie la şcoala de şoferi după 8 august, când intră în vigoare modificările aduse Codului Rutier, nu vor mai putea să apeleze la instructori auto independenţi pentru lecţiile practice, şi la şcolile de şoferi pentru cursurile teoretice. Vor trebui, pentru ambele etape, să se adreseze şcolilor de şoferi.

CITEŞTE ŞI: Codul rutier SE MODIFICĂ din nou. Vezi ce schimbări se aduc şi ce se întâmplă la examenul de permis