NOI OFERTE pentru Oltchim. Ponta, către Vosganian după „telenovela” DD: „Atenţie la escroci!”

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a rămas neprivatizat după "telenovela" Dan Diaconescu, iar acum alte "mari companii din domeniu" se arată interesate de preluarea acestuia, a anunţat ministrul Economiei, Varujan Vosganian. Premierul Victor Ponta l-a avertizat, însă, să fie atent la "escrocii cu bani în pungă".

RomaniaTV.net
10 apr. 2013, 13:32
NOI OFERTE pentru Oltchim. Ponta, către Vosganian după „telenovela” DD: „Atenţie la escroci!”

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, miercuri, că a primit oferte scrise din partea unor „mari companii din domeniu” care s-au arătat intersate de privatizarea Oltchim şi va demara discuţii cu acestea.

Vă informez, în premieră absolută, că există un număr important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice şi care şi-au manifestat în scris intenţia de a participa la privatizarea Oltchim„, a spus ministrul Vosganian, la începtul şedinţei de Guvern, precizând că de săptămâna viitoare va începe dialogul cu potenţialii investitori.

Noi dorim să schimbăm filosofia de privatizare, în sensul că ne interesează aceia care doresc să investească şi ne interesează mai mult nivelul investiţiilor ulterioare decât al preţului de vânzare„, a declarat Vosganian.

Ministrul a arătat că săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea cu creditorii societăţii şi va începe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind în prezent în căutarea unei finanţări de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotcă a unor active ale Oltchim.

CITEŞTE ŞI: Ponta, despre liderii de sindicat de la Oltchim: Au salarii mai mari decât ministrul Economiei

La auzul veştii privind interesul manifestat de investitori, premierul Victor Ponta l-a atenţionat pe Vosganian cu privire la posibili „escroci” şi a subliniat că în procesul de privatizare trebuie avute în vedere locurile de muncă ce pot fi păstrate.Orice fel de mare investitor serios, puteţi discuta cu el şi eu îl voi primi. Atenţie la escroci! Au mai fost nişte escroci care reprezentau pe nu ştiu cine şi aveau banii pe nu ştiu unde şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut”, a afirmat Ponta.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă, cererea de declanşare a acestei proceduri fiind aprobată în 30 ianuarie de Tribunalul Vâlcea. Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.