NOI DETALII în cazul FETEI VIOLATE de mai mulţi tineri, în Giurgiu. Vezi ce spune tatăl copilei

O fată de 14 ani din localitatea giurgiuveană Roata de Jos a fost violată de mai mulţi tineri, între care trei minori. Potrivit poliţiştilor, agresiunea a avut loc în casa iubitului tinerei. Tatăl fetei de 14 ani spune că fiica lui nu avea prieten. Cei şase suspecţi au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţie pentru 24 de ore.

RomaniaTV.net
06 ian. 2013, 16:28
NOI DETALII în cazul FETEI VIOLATE de mai mulţi tineri, în Giurgiu. Vezi ce spune tatăl copilei

„Am plecat cu fata la Poliţie, am dat declaraţie şi s-a stabilit cine au fost. Unii au declarat că sunt vinovaţi, alţii că nu. Unii s-au lăudat că au filmat-o şi o să dea pe youtube, dar nu stiu ce s-a întâmplat, fata mea, Cristina îi cunoştea. Au legat-o cu nişte curele, au bătut-o, se pare că doi au violat-o, iar ceilalţi ar fi complici, dar ceea ce vreau eu să spun este că s-a întâmplat într-o casă, la un băiat, dar acest băiat de 17 ani nu era prietenul ei. Fata mea nu avea prieten, dacă era aşa aş fi aflat. Este dureros ce s-a întâmplat”, a declarat tatăl fetei, Marian Cristea.

Reprezentanţii IPJ Giurgiu spun că urmează să stabilească dacă victima suferă sau nu de anumite afecţiuni.

„Se pare că fata are un retard mintal, dar până în momentul de faţă nu putem afirma cu certitudine pentru că nu deţinem documentele necesare care să ateste această situaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian Şuţă.

Părinţii celor şase suspecţi, aflaţi în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au reclamat că tinerii nu au fost asistaţi de către avocaţi la audieri, însă poliţiştii giurgiuveni au susţinut, în replică, faptul că s-au respectat toate condiţiile prevăzute de lege într-o asemenea situaţie, suspecţii beneficiind de apărători din oficiu.

Tinerii acuzaţi că au legat, lovit şi violat o adolescentă de 14 ani, la locuinţa prietenului fetei, din comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, nu au antecedente penale, anchetatorii confirmând că unul dintre ei ar fi intenţionat să filmeze violul cu telefonul mobil, dar că a renunţat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Giurgiu, la dosarul deschis de către procurorul de caz există un certificat medico-legal obţinut de către victimă în urma prezentării la doctor, potrivit legislaţiei în vigoare fata de 14 ani şi suspectul de aceeaşi vârstă cu ea urmând să fie supuşi unei expertize neuropsihiatrice.

„Tinerii implicaţi în cazul fetei de 14 ani din comuna giurgiuveană Roata de Jos nu au antecedente penale, iar unul dintre ei ar fi avut intentia să filmeze cu telefonul mobil violul, dar a renunţat. Nu există o filmare, aşa cum s-a vehiculat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, comisarul Cristian Şuţă.

Cei şase suspecţi sunt reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

Comisarul Cristian Şuţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, a declarat că în cursul zilei de sâmbătă, la postul de Poliţie din comuna Roata de Jos s-a prezentat o minoră de 14 ani care a spus că pe 3 ianuarie, pe când se afla la locuinţa iubitului ei, în vârstă de 17 ani, a fost obligată, prin violenţă, să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi băieţi.

Potrivit sursei citate, fata le-a spus poliţiştilor că s-a dus de bunăvoie la iubitul ei, iar acesta i-a propus să întreţină raporturi sexuale cu mai mulţi prieteni ai săi, cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, trei dintre aceştia fiind minori – unul de 14 ani şi doi de 17 ani.

„Fata a refuzat acest lucru, motiv pentru care a fost legată şi lovită de către trei dintre tineri, între aceştia fiind şi un minor de 14 ani, singurul din grup care nu a fost reţinut. În momentul de faţă şase dintre suspecţi au fost reţinuţi, încă de sâmbătă, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism, urmând ca astăzi (n. r. – duminică) aceştia să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă”, a mai spus comisarul Şuţă.