NOI DETALII despre tentativa de sinucidere a lui Năstase. Cum l-au găsit medicii

Medicii de pe ambulanţa care a fost solicitată la reşedinţa fostului prim-ministru Adrian Năstase, în seara în care a încercat să-şi ia viaţa cu ajutorul unui pistol, au povestit în faţa procurorilor, în detaliu, tot ce s-a întâmplat. 

07 iun. 2013, 12:53
NOI DETALII despre tentativa de sinucidere a lui Năstase. Cum l-au găsit medicii

După ce s-a împuşcat, Adrian Năstase a rămas în picioare, conştient şi cooperant. Aşa l-au găsit şi medicii de pe ambulanţa solicitată la casa lui Năstase.

În mijlocul încăperii, în picioare, se afla pacientul Năstase Adrian conştient, cooperant. La primul contact vizual, am constatat prezenţa unei cantităţi de sânge în zona gâtului şi îmbibarea cu sânge a cămăşii de culoare albă.

Menţionez că domnul asistent a solicitat lucrătorilor de poliţie să îndepărteze cătuşele de la mâinile lui Năstase Adrian, pentru a ne putea desfăşura corect şi nestânjeniţi actul medical.

Am constatat existenţa a câtorva plăgi împuşcate, asupra cărora s-a aplicat tratamentul corespunzător în astfel de situaţii„, se arată în rechizitoriul DNA.

„Hemostaza a fost efectuată corect, astfel că plăgile nu au mai sângerat. Am cerut ambulanţierului să aducă targa cât mai aproape de locul intervenţiei. Am solicitat ambulanţierului să aducă şi scaunul de transport în vederea transportării pacientului până la targă. Năstase Adrian a refuzat acest lucru spunând că se poate deplasa singur, lucru care s-a şi întâmplat”, a declarat medicul care l-a tratat pe fostul prim-ministru al României în seara incidentului.

Adrian Nastase a încercat să se împuşte în luna iunie 2012 înainte de a fi dus la Închisoarea Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.