Niţu despre SCANDALUL de la Bolintineanu: Colegii noştri au acţionat procedural

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat vineri că în cazul elevilor duşi pentru audieri la Parchet s-a acţionat procedural.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 10:56
Niţu despre SCANDALUL de la Bolintineanu: Colegii noştri au acţionat procedural

„Nu pot spune câţi învinuiţi sunt, pentru câţi s-au emis mandate de aducere, pentru câţi au fost trimise citaţii. Libertatea de a aprecia asupra modului în care se desfăşoară o anchetă penală o are procurorul de caz. Din punct de vedere de procedură penală am fost informat că procurorul a acţionat procedural”, a spus Niţu la sediul Uniunii Juriştilor din România.

CITEŞTE ŞI: Bâlbâială a procurorilor în cazul FRAUDEI de la Bolintineanu. Elevii nu vor mai fi audiaţi

În legătură cu afirmaţiile premierului Victor Ponta care a spus că nu există mandate de aducere pentru respectivii elevi Tiberiu Niţu a spus că nu face aprecieri asupra declaraţiilor acestuia. „El este şeful Guvernului. În Guvern se află Ministerul de Interne. Poliţia Judiciară se află la faţa locului (n.r. la liceul Bolintineanu). Există posibilitatea ca pe această filieră Poliţia să fi informat pe linie ierarhică despre ce se întâmplă la faţa locului”, a mai spus procurorul general.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că în cazul în care nu există mandat de aducere pentru elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu poliţiştii nu trebuie să-i ia pe aceştia cu forţa, iar procurorul să îi citeze, ”pentru că nu mai trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor”.

CITEŞTE ŞI: Elevi de la Bolintineanu, reţinuţi de poliţie în clase. VIOLENŢE între părinţi şi poliţişti