Ninsoarea continuă să provoace dificultăţi de trafic în Ungaria

Situaţia traficului în Ungaria s-a ameliorat parţial sâmbătă seara, însă există în continuare drumuri blocate, iar zeci de mii de oameni sunt privaţi de energie electrică.

17 mart. 2013, 09:00
Ninsoarea continuă să provoace dificultăţi de trafic în Ungaria

Autostrada M1, care asigură o legătură majoră între Budapesta şi frontiera austriacă, a fost deschisă pentru trafic în ambele direcţii sâmbătă seara, dar porţiuni ale acesteia au fost reînchise imediat, anunţă Mediafax.

Autostrada a fost închisă în urma unor ninsori puternice, joi şi vineri, care au blocat aproximativ 14.000 de persoane în circa 4.000 de vehicule. De asemenea, aproximativ 2.700 de camioane formau o coloană pe o distanţă de 45 de kilometri între Gyor şi Tatabanya, în vestul Ungariei.

La operaţiunile de salvare au participat peste 2.000 de pompieri, peste 1.000 de voluntari şi membri civili din cadrul apărării. Kossa a subliniat că nicio persoană nu a murit sau a suferit răniri.

Românii blocaţi în maşini în Ungaria din cauza vremii au fost duşi în adăposturi

Poliţia a anunţat sâmbătă după-amiaza că 31 de localităţi erau izolate, iar 57 de drumuri erau total impracticabile, în timp ce alte 41 de drumuri erau blocate parţial de nămeţi. În numeroase zone, poliţia a interzis rezidenţilor să părăsească localitatea.

De asemenea, 91 de localităţi se confruntau cu probleme în alimentarea cu energie electrică.

Poliţia i-a avertizat pe şoferi că drumurile pot prezenta porţiuni periculoase, acoperite de polei, inclusiv duminică.